کنفرانس سار توسط «موزه ملی علوم و فناوری» از ابتدای سال ۱۳۹۵ راهاندازی شده است. هدف از راهاندازی «کنفرانس سار» معرفی افراد خلاق و نوآور، ایدهها و تجربههای تاثیرگذار و همچنین مسئلههای چالش برانگیز است.
برای این منظور هر بار در کنفرانسهای سار سخنرانیهای کوتاهی (حداکثر ۱۸دقیقه) ارائه میگردند. کنفرانسهای سار به صورت فصلی برگزار میگردند و به همین جهت با نام فصلها نامگذاری میشوند؛ کنفرانس «سار بهار» که در خردادماه ۱۳۹۵برگزار شد، کنفرانس «سار تابستان» که در شهریورماه ۱۳۹۵برگزار شد و کنفرانس «سار پاییز» که در آذرماه ۱۳۹۵ برگزار گردید. کنفرانس بعدی سار، «سار زمستان» در اسفندماه ۱۳۹۵ برگزار خواهد شد.
موضوعهای مورد طرح در «کنفرانسهای سار» دامنه نسبتا وسیعی را در بَر میگیرند؛ علم و تکنولوژی، محیط زیست، بهداشت و سلامت، آموزش، کارآفرینی، هنر، طراحی، ورزش، سفر، میراث فرهنگی و علوم اجتماعی برخی از مهمترین موضوعهای مورد طرح در «کنفرانس های سار» هستند. برای شنیدن این سخنرانی ها می توانید به وبسایت ما به آدرس sar.irstm.ir مراجعه فرمایید.
سخرانان ساز زمستان / موضوع
شروین وکیلی | آدمیان و مورچگان: دو سرمشق تکامل تمدن
مردمان از دیرباز خود را تنها تمدن مستقر بر زمین دانستهاند. در حالی که از میلیونها سال پیش از ایشان، هزاران گونهی به کلی متفاوت شهرهای پیچیدهی شگفتانگیز خود را در گوشه و کنار بر پا ساختهاند. شهرهایی با معماری، سازماندهی اجتماعی، کشاورزی، دامپروری، طبقهها و پیشهها، فناوری، جنگ و گاه انقلاب و بردهداری.
حامد میرزا خلیل | نورهای زهرآگین
در همه اعصار، انسان به فکر روشن کردن فضاهای تاریک اطراف خود بود. از غارهای تاریک گرفته تا استفاده از درگاهها در معماری نوین. اما از ۱۳۷ سال پیش و با اختراع لامپ، قدرت نور به گونهای دیگر در دستان انسان قرار گرفت. ولی بهای آن چه بود؟ در سده گذشته انسان با استفاده از نور مصنوعی تا چه اندازه توانست به خود و محیط زیست آسیب وارد کند؟
نشید نبیان | در جستجوی «شهر هوشمند»
مرکز نوآوری های شهری تهران، اولین مرکز رشد و شتابدهنده متمرکز بر دیسیپلین های معماری و شهرسازی است. این مرکز در پاسخ به چه معضلی شکل گرفته است؟ بر مبنای چه پارادایم هایی عمل می کند؟ چه اکوسیستمی را برای تولید، از آن خود سازی، به روزرسانی، انتقال و به کارگیری دانش ارایه می دهد؟ ساختار آن چیست؟ و چه دستاوردهایی داشته؟
محمود کریمی | سفرنامه بزرگترین آزمایشگاه جهان
ورود به سرن (سازمان اروپایی تحقیقات هستهای) مجوز ویژه میخواهد. وقتی صادر میشود، حیف است بدون ثبت مشاهدات و روایت سفرنامه نزد دیگر مشتاقان و کنجکاوان بازگردیم. راهنمای ما گفت: “به آزمایشگاه تولید مجهولات جدید علوم پایه خوش آمدید”. آنجا تولید پرسش بر یافتن پاسخ اولویت دارد.
عرفان فکری | چگونه ارزان و ارزشمند سفر کنیم
سفر رویای خیلی از ماهاست، خیلی ها آرزوی جهانگردی رو در سر میپرورونن، توی این سخنرانی کوتاه سعی میکنم خیلی مختصر پاسخ سوال خیلی ها رو بدم که معمولا میپرسین از کجا و چطور میشه شروع کرد؟ چطور میشه ارزان سفر کرد؟ و چطور میشه سفر ارزشمندی خلق کرد؟
امیر توکلی | فسیل ها، میراثی در حال نابودی
فسیل موجودات و گیاهانی که میلیونها سال قبل بر روی سیاره زمین حضور داشتند، در حال حاضر مهمترین مدرک ما برای درک وقایع گذشته سیاره زمین است و همانند یک اثر تاریخی، نشانهای از هویت و جایگاه ما در جهان خلقت است، نقش ما در حفظ این اسناد تاریخی چیست؟
سپیده صبور |طراحی تجربی کاربری
عادتهای نادرستی که با «طراحی تجربه کاربری» بهبود پیدا میکنند.
زمان: جمعه ۶ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۰۰ – ۱۸:۰۰
آدرس: تهران خیابان امام خمینی، ابتدای خیابان سی تیر، موزه ملی ایران