یک فسیل کشف شده در اسراییل نشان میدهد احتمالا اجداد اولیهی ما انسانها، قاره آفریقا را هزار سال قبلتر ترک کرده و به سمت آسیا مهاجرت کردهاند.
به گفته باستانشناسان اجداد انسانهای امروزی، یعنی هوموساپینسها، بسیار زودتر از آنچه که تاکنون گفته میشده است از قاره آفریقا خارج شدهاند. اکتشافات قبلی در اسرائیل برخی از انسانشناسان را متقاعد کرده بود که انسانهای مدرن بین ۹۰هزارسال تا ۱۲۰هزارسال قبل از آفریقا خارج شدند. اما این کشف چیز دیگری میکند: اجداد ما حدود ۲۰۰هزارسال قبل از آفریقا خارج شدهاند.
این فسیل آرواره که قدمت آن به ۲۰۰ هزار سال میرسد، سال گذشته در غار میسیلیا واقع در اسراییل کشف شده است. براساس این کشف میتوان به این باور عمومی رسید که تکامل انسان امروزی در قاره آفریقا رخ داده است. یعنی هوموساپینس ابتدا در آفریقا پدیدار شده و بعدها به سایر نقاط جهان پراکنده شدند.
آزمایشات ژنتیکی فسیلهای دیگر به دست آمده از کشور هلند نشان میداد تاریخ تکامل انسانهای اولیه و مهاجرت آنها از آفریقا به اروپا و خاورمیانه، به ۶۰ هزار سال پیش میرسد. آزمایشاتی دیگر براساس فسیلهای یافته شده در چین این زمان را به ۱۰۰ هزار سال رسانده بود.
در کنار فسیل یافت شده، ابزارآلات و لوازم دیگری هم بود که برای تیم تحقیقاتی این سوال مطرح شد که آیا این فسیل یک انسان خردمند است یا یک نئاندرتال؟ یک آزمایش مورفولوژیک و مقایسه فسیل آرواره با فسیل نئاندرتال و هوموارکتوس نشان داد که این فسیل متعلق به انسان مدرن است.
در حال حاضر فسیل یافتهشده در اسرائیل ثابت میکند که انسانهای اولیه بیش از ۲۰۰ هزار سال پیش آفریقا را بهسوی خاورمیانه امروزی و سپس اروپا ترک کردهاند.