حدود ۵۰۰ میلیونسال پیش ما انسانها با کِرمها یک جد مشترک داشتیم؛ و حالا دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که ما انسانهای هوشمند و دو پا با یک کرم دریایی نزدیک به ۷۰ درصد اشتراک ژنتیکی داشته و فقط ۳۰ درصد اختلاف داریم! ۳۰ درصدی که طبیعت از ما انسان ساخته و از آنها کرم!
محققان دانشگاه اوکیناوای ژاپن به رهبری اولگ سیماکو(Oleg Simakov) دو گونه از کرمهای سردوکی(acorn worm) را بهنامهای Ptychodera flava از هاوایی و Saccoglossus kowalevskii را از اقیانوس اطلس جمعآوری و آنالیزِ ژنتیکی کردند.
همانطور که مسلم است کرمها حداقل از نظر ظاهری شباهت زیادی به ما انسانها ندارند! اما همین موجودات لَزج با ما هوموساپینسها ۱۴هزار ژن شریک هستند. این یعنی ۷۰درصد اشتراک ژنتیکی بین ما و آنها!
گونههایی مثل این نوع کرم میتواند به درک دانشمندان درباره مبدا و جهشهای ژنتیکی که به ۱۰۰میلیون سال قبل بازمیگردد کمک فراوانی نماید.
این تحقیق نشان داد که همهٔ موجوداتِ زیرمجموعهٔ دهاندومیان(deuterostomes – شامل خارپوستان، حیوانات دریایی، ستاره دریایی، مهرهداران، سگها، قورباغهها و ۸۶۰۰ موجود دیگر و همچنین انسان) بایکدیگر اشتراک ژنتیکی دارند.
در واقع اصل و نسب و جد مشترک بیشتر حیواناتی که میشناسیم و همچنین خودِ ما انسانها به یک موجود به نیم بیلیون سال پیش برمیگردد. موجودی که در دورهٔ انفجار کامبرین مادر خیلی از گونههای دیگر شد.
نتیجهٔ تحقیقات نشان که ژن مربوط به ناحیهٔ حلق فقط در گونههای دهاندومیان است.
کرمهای سردوکی در کف اقیانوس زندگی کرده و از طریق فیلتر کردن آب توسط شکافی بین نای و مری تغذیه میکنند. این شکاف رابطهٔ دوری با آبشش در در ماهیها دارد.
تصاویری از انواع ماهی سردوکی