- عنوان: تکامل انسان
- نویسنده: برنارد وود
- مترجم: فرهاد رضایی
- ناشر: بصیرت
- صفحات: ۱۷۲
- خرید آنلاین از فیدیبو
خلاصه فهرست:
ایمان جای استدلال می نشیند
ظهور دوباره علم
زمینشناسی ظهور میکند
فسیلها
کاتالوگ حیات
تکامل، تفسیری برای درخت حیات
شکوفایی ژنتیک
نزدیکترین خویشاوندان ما
بازجویی از ژنوم
بخشی از کتاب:
بسیاری از پیشرفتهای زیستشناسان در ۱۵۰ سال گذشته را میتوان در یک استعاره خلاصه کرد. تمام موجودات هماکنون زنده شامل جانوران، قارچها، باکتریها، ویروسها و تمام انواع موجوداتی که در گذشته میزیستهاند، در مکانی روی شاخهها و ترکههای درخت حیات یا سرو خمرهای حیات جای میگیرند.
ما از طریق شاخههای درخت حیات با تمام موجودات زندهای که امروزه زندهاند و تمام آنهایی که روزگاری میزیستهاند پیوند مییابیم. موجودات منقرض شدهای که بر شاخههای متصلکننده ما به ریشهٔ این درخت جای گرفتهاند اجداد ما به شمار میروند. سایر موجودات جای گرفته بر شاخههایی که مستقیم به شاخههای ما متصلاند، خویشاوندان نزدیک انسانهای امروزی حساب میشوند، اما آنها اجداد ما نیستند.
نسخهٔ بلندبالای تکامل انسان سفری است که از حدود سه میلیارد سال پیش و از پایهٔ درخت حیات، با سادهترین شکل زندگی، آغاز میشود. سپس در گذر از تنه، وارد بخش به نسبت کوچکی از این درخت میشویم که در برگیرنده تمام جانوران است و بعد به شاخهای قدم میگذاریم که تمام جانوران دارای ستون پشتی را درون خود جای داده است.
در حدود ۴۰۰ میلیون سال پیش، به شاخهای وارد میشویم که شامل مهرهداران چهارپاست و در ادامه نزدیک به ۲۵۰ میلیون سال قبل، به شاخهٔ دربرگیرنده پستانداران گام مینهیم و سپس وارد شاخهٔ نازکی میشویم که محتوی یکی از زیرگروههای پسانداران موسوم به نخستیها (پریماتها) ست.
در پایهٔ شاخهٔ پریماتها هنوز دست کم ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال از دوران کنونی فاصله داریم.
دانلود کتاب از سایت فیدیبو